Warning: A non-numeric value encountered in /data05/virt15749/domeenid/www.lumijamitt.ee/toomihkli/wordpress/wp-content/plugins/lightbox-gallery/lightbox-gallery.php on line 443

Toomihkli talus kasvatatakse teraviljadest rukist, nisu ja otra. Kõiki neid on võimalik saada jahuna, helvestena ja teradena ning miks ka mitte dekoratiivsel eesmärgil viljapeadena.

Tooted on müügil 500 g pakendis hinnaga 1 euro/pakk, ettetellimisel ka teistsugustes pakendites. Vajadusel saadame kauba üle Eesti SmartPostiga kohale. Alates 10 kg tellimusest on SmartPosti teenus hinna sees.

Retseptid

Müsli
1 spl oliiviõli, 4 dl helbeid (vastavalt maitsele), 2 spl mett, 75 g purustatud pähkleid või mandleid, 50 g kuivatatud puuvilja. Sega koostisained ja rösti suurel pannil keskmisel kuumusel, kuni hakkavad pruunistuma.

Mesileib
200 g mett, 2 kl. vett, 6-7 kl. rukkijahu, 5 spl. mandleid ja rosinaid. Mesi lahustada vees, lisada rukkijahu, sõtkuda taigen, lisada purustatud mandlid ja rosinad. Vormida väikesed kakud, kaunistada pealt mandlite ja rosinatega. Küpsetada ahjus, süüa rõõsa piimaga.

Rukkileib
Kes kord hakanud omavalmistatud leiba sööma, sellele poeleib enam hästi ei istu. Kõige parema igapäevase leiva saab neljast koostisainest: rukkijahu, vesi, sool ja köömned. Lisaks juuretis, mis aga koosneb samadest komponentidest. Leiva retsepti ei hakka me siinkohal ära tooma, sest selle valmistamine sõltub paljudest teguritest, nagu näiteks ahju iseärasused, kasutatav küpsetusvorm, jahu omadused, sööjate maitse-eelistused jne. Häid leiva retsepte võib internetist palju leida, see õige valmistusviis tuleb endal katse-eksituse teel avastada!

Head isu!